Noutati

Scoli si gradinite modernizate cu aparatura IT prin proiectul Dotarea și Digitalizarea Instituțiilor de Învățământ

Dotarea și Digitalizarea Instituțiilor de Învățământ cu aparatura IT.

Un sistem de sonorizare, o imprimanta, un videoproiector, un scanner pentru documente. Toate sunt aparate necesare in orice scoala. De multe ori, parintii le cumparau cu bani din buzunar. Pentru ca unitatile de invatamant nu aveau fonduri alocate pentru astfel de investitii, Iar profesorii, nevoiti sa le ceara parintilor, erau pusi in situatii umilitoare sau confliictuale. Cu programul european de finantare „Dotarea și Digitalizarea Instituțiilor de Învățământ” solutia pare sa fi venit la fix. Beneficiarii includ toate tipurile de unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ superior de stat și statele majore ale categoriilor de forțe cu unități de învățământ preuniversitar.

Ligia Deca, ministrul Educației:

Este o șansă unică pentru România, pentru a schimba fața educației românești. Avem prevăzute investiții care vor acoperi nevoile din școlile, grădinițele, palatele și cluburile copiilor din țară. Îmi doresc ca prin aceste investiții fără precedent, orice copil din România care intră în școală să găsească un mediu de învățare primitor, dotat cu toate resursele necesare pentru dezvoltarea lui educațională. Pentru acest lucru, profesorii au nevoie de tot sprijinul nostru. Și nu ne oprim aici. Urmează să lansăm, până la finalul acestui an, și apelul privind laboratoarele inteligente, iar anul următor vom avea, de asemenea, o serie de alte investiții”.

https://www.edu.ro/

Echipamente IT Implementate:

Sistem de Sunet: Sistemele de sonorizare de calitate îmbunătățesc experiența de învățare, facilitând o comunicare mai eficientă și asigurând că fiecare elev beneficiază de un mediu de predare optim.

Sonorizare ambientala Scoala Gimnaziala Elena Vacarescu bucuresti amrogrup furnizor solutii audio profesionale
Scoala Elena Vacarescu – furnizare si montaj instalatie de sonorizare by Amro Grup

Imprimanta Multifuncționala:  Imprimare, scanare și copiere simplificate pentru a facilita sarcinile administrative și pentru a oferi profesorilor instrumente mai eficiente în gestionarea documentelor educaționale.

Camera de Video-Conferință: Ofera Posibilitatea de a organiza întâlniri virtuale și de a conecta elevii cu experți sau colegi din alte locații, extinzând astfel orizonturile educaționale.

Router-ul Wi-Fi: Accesul la internet este esențial pentru integrarea tehnologiei în procesul de învățare, iar un router Wi-Fi performant asigură conectivitate stabilă pentru toți utilizatorii.

Hard-Disk (Unitate de Stocare): Stocarea eficientă a datelor educaționale, materiale didactice și proiecte ale elevilor pentru a asigura accesul rapid și sigur la informații.

Scanner Doc.Portabil/ Permite digitalizarea rapidă a documentelor fizice, facilitând gestionarea și partajarea informațiilor.

Imprimanta 3D: O unealtă inovatoare pentru dezvoltarea abilităților practice și creative ale elevilor prin realizarea de proiecte tridimensionale.

Microfon Ambiental: Îmbunătățește calitatea audio în sălile de clasă, asigurând că nicio informație nu este pierdută în procesul de predare.

Casti: Oferă elevilor o experiență de învățare personalizată și concentrată, în special atunci când lucrează cu materiale educaționale multimedia.

Beneficiile Aduse de Echipamentele IT

Eficiența în Predare: Implementarea acestor echipamente optimizează procesul de predare, permițând profesorilor să predea mai eficient și să adapteze metodele de predare la stilurile de învățare individuale ale elevilor.

Acces la Resurse Educaționale Avansate: Elevii au acum posibilitatea de a explora și aprofunda subiecte prin intermediul internetului și al tehnologiei, extinzând astfel orizonturile educaționale dincolo de limitele tradiționale ale manualelor.

Interacțiunea și Colaborarea: Echipamentele IT facilitează interacțiunea între elevi și profesori, precum și colaborarea între elevi, stimulând dezvoltarea abilităților sociale și a spiritului de echipă.

Dezvoltarea Competențelor Tehnice: Utilizarea echipamentelor IT, cum ar fi imprimanta 3D, încurajează elevii să dezvolte competențe tehnologice și creativitate, pregătindu-i pentru cerințele societății digitale.

Flexibilitate și Mobilitate: Echipamentele IT oferă flexibilitate și mobilitate, permițând școlii să răspundă rapid la schimbările din educație și să se adapteze la nevoile elevilor și ale profesorilor.

Cauti un furnizor competent si de incredere?

Furnizam tehnologie audio-vizuala pentru institutiile publice din Romania de peste 18 ani.

Suntem inregistrati in SEAP si avem annual contracte cu institutii din toata tara.

Noi Amro Grup  va ajutam cu furnizarea de echipamente audio profesionale conforme cu cerintele si tehnica de calcul. Oferim montaj, punere in functiune si instruirea personalului. Colaboram cu furnizori si producatori certificati si va garantam cele mai bune resultate cu aparatura moderna.

Hai sa ne auzim!

Scrie-ne acum in chat-ul din josul ecranului.

Contextul Proiectului:

În era tehnologiei rapide, educația trebuie să evolueze pentru a se adapta la noile cerințe ale societății digitale. Implementarea echipamentelor IT în școlile gimnaziale sau licee joacă un rol esențial în modernizarea procesului de învățare. În acest studiu de caz, vom explora proiectul „Dotarea și Digitalizarea Instituțiilor de Învățământ”, concentrându-ne asupra beneficiilor aduse de echipamentele IT precum sistemul de Sunet, competenta noastra principala. Dar Multifuncționala, Camera de Video-Conferință, Router Wi-Fi, Hard-Disk (Unitate de Stocare), Scanner pentru documente Doc.Portabil, Imprimanta 3D, Microfon Ambiental și Casti.

Proiectul „Dotarea și Digitalizarea Instituțiilor de Învățământ” este inițiat pentru a furniza școlilor din Romania instrumentele necesare pentru a face față provocărilor din domeniul educației în era digitală. Un aspect esențial al acestui proiect este investiția în echipamente IT pentru a îmbunătăți procesul de predare-învățare și pentru a oferi elevilor acces la resurse educaționale moderne.

Poti afla mai multe despre proiect de pe site-ul edu.ro:

Lasă un răspuns