Noutati Amro Grup

Reguli de difuzare a muzicii in spatiul public

difuzarea-muzicii-spatiul-public

Azi vorbim despre difuzarea muzicii in spatiul public in locatia ta. Mai precis conditiile legale pe care trebuie sa le respectam pentru o difuzare fara probleme.

Licenta de difuzare a muzicii ambientale

Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) este institutia care elibereaza astfel de licente in Romania; acestea sunt obligatorii si  sunt in principal solicitate de detinatorii de business-uri care folosesc muzica in scop ambiental. Restaurantele, cafenelele, magazinele si alte astfel de locuri sunt direct vizate cand vorbim despre difuzarea muzicii in spatiul public.

Locatiile și activitatile in cadrul carora se poate difuza muzica ambientala sunt reglementate de UPFR. Acestea sunt cuprinse in informarea pe care o primeste fiecare solicitant la emiterea licentei

Legea dreptului de autor si folosirea muzicii cu copyright in locuri publice

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) este autoritatea care reglementeaza problemele de copyright. Respectiv, conditiile in care se poate difuza muzica sau clipuri video care au copyright, in locuri de tranzit public. Cei care doresc sa utilizeze muzica unui artist in scopuri de promovare a propriei activitati, în spațiul public pot vizita site-ul ORDA. Aici pot sa consulte tot ce tine de reguli de difuzare a muzicii in spatiul public

Care sunt taxele pentru difuzarea muzicii in spatiul public?

Valoarea exacta a taxelor percepute pentru difuzarea de muzica ambientala este stabilita tot de către ORDA. Valorile acestor taxe pot varia in functie de profilul utilizatorului (mall, centru comercial, restaurant, cafenea, fast food, hotel, showroom, scoli de dans etc). Chiar si persoanele fizice care sarbatoresc evenimente personale (nuti, botezuri) in spatii publice si nu in cele special destinat, sunt platitoare de astfel de taxe.

Difuzarea muzicii in spatiul public de pe internet?

Aceasta varianta nu este posibila. YouTube, Itunes, Spotify, Deezer si alte astfel de servicii de streaming nu sunt destinate uzului comecial, chiar daca platesti utilizarea lor printr-un abonament sau ai obtinut o aprobare de difuzarea a muzicii ambientale. Folosirea lor in spatiul public este strict interzisa deorece nu este conforma cu termenii si conditiile lor de utilizare.

Daca toate aceste aspecte sunt puse la punct, muzica difuzata in restaurant sau cafenea, magazin sau cabinet medical nu poate decat sa incante si atraga clienti!

Pentru solutii de sonorizare, ne gasesti aici!

Articole similare

Lasă un răspuns