Noutati Amro Grup

Echipamente multimedia necesare salilor de conferinta

echipamente-sala-conferinte

Azi vorbim dspre echipamente pentru salile de conferinta in intalnirile de business sau de consiliu, care fac comunicarea mai eficienta si interactiva.
Aici vei gasi recomandari despre sistemele audio de baza pentru sali de conferinte sau consilii necesare cand organizezi sedinte si intalniri productive.

Instalatia de sunet a salii

Dintre numeroasele echipamente pentru salile de conferinta, cele de sunet sunt esentiale . Instlatia de sonorizare trebuie gandita din start in asa fel incat sa asigure un sunet uniform si inteligibil in toata incaperea. Se aleg difuzoare de putere mica care se monteaza discret in tavan fals sau aplicate.

In salile de conferinta, din cladirile de birouri sau hoteluri, cel mai des instalam difuzoare incastrate. Adica boxe de tavan fals (10/20W tip Proel XE65CT) deoarece ofera un sunet clar, inteligibil si estetic sunt invizibile.
Pentru salile fara tavan fals, se aleg boxe aparente, prinse pe perete cu suporti (tip IC Audio MS15-100/T). La acestea se adauga un amplificator audio sau un mixer amplicator.

Pentru inregistrarea conferintei se conecteaza la sistemul audio un DVD Player .

difuzoare sonorizare ambientala proel ic audio

Traducere simultana, cand sunt vorbitori de limbi diferite

Ca si echipamente pentru salile de de conferinta, sistemele de traducere simultana sunt optionale. Ele sunt esentiale in intalniri sau evenimente la care participa vorbitori de limbi diferite.
Tehnic, acestea pot fi cu fir, infrarosu sau radio (fara fir).
Pot fi traduse simultan mai multe limbi, de catre mai multi interpreti, atunci cand in sala se afla persoane de nationalitati diverse.
Costurile difera mult in functie de tehnologia aleasa, cele IR fiind cele mai scumpe.
In prezent, cea mai avantajoasa solutie este traducerea simultana radio. Sistemele sunt compuse din radioreceptoare cu casti audio pentru participanti si emitatoare pentru vorbitor/interpret.

Sistemul de conferinta vs discutii:

consiliu deva sonorizare sala furnizare conferinta tabela vot

Sistemul de conferinta este necesar in salile medii si mari. Compus din microfoane delegat, microfon presedinte si o unitate de gestiune conferinta e recomandarea standard pentru oricare sala dedicata.
In plus, sistemele complexe pot avea integrate si functia de vot electronic.

Sistemul de conferinta are avantajul ca permite fiecarui vorbitor de la masa sa-si exprime opinia elegant si inteligibil. Se poate opta pentru sistem cu cablu traditional sau sisteme complet wireless.

Sistemul de discutii e recomandat salilor mici si include microfoane radio sau baze microfonice cu stativ de masa. Exemple: RMW de la Proel si BMG1 Proel. Costurile sunt date de tipul de conferinta ales si de numarul propriu-zis al participantilor.

Sistemul de vot sau sondare a opiniei – echipamente pentru salile de conferinta optionale

Sistemul de sondare a opiniei-televotul -este necesar cand sunt multi participanti sau cand anumite informatii sunt necesare (votul, in consiile administrative). Prin sondarea opiniei se obtin rapid informatii diverse. Se pot aduna opinii si preferinte, face clasamente, examinari, vot, chestionare sau statistici.
Va trebuie doar un calculator cu port USB la care conectati antena receptoare, un ecran de proiectie si telecomenzile de vot.

Modul de functionare este simplu: moderatorul concepe intrebarile in PowerPoint si programeaza sesiunea de vot.
Participantii la vot folosesc telecomanda pentru a raspunde intrebarilor.
Raspunsurile lor sunt captate de antena si trimise catre soft-ul de vot, instalat pe calculator, pentru a fi prelucrate.
Soft-ul de vot elaboreaza rezultatele si aceastea vor aparea pe ecran/vor fi exportate sub forma de grafice sau documente excel/printate

Sistemul de videoproiectie:

Cum ar fi o intalnire sau o prezentare de afaceri fara imagini, filme si prezentari dinamice? Plicisitoare si neproductiva, cu siguranta.
Videoproiectorul odata conectat la o sursa (PC, DVD player, CD Player) permite proiectarea imaginilor si filmelor pe ecranul de proiectie.

Tehnicianul Amro Grup, spune ca la achizitia videoproiectorului trebuie sa tinem cont de luminozitate, rezolutie si utilizare.
Luminozitatea, exprimata in LUMENI, este cea mai importanta pentru ca influenteaza calitatea proiectiei video.
Cu cat este mai luminos cu atat calitatea este mai buna.
Cele mai uzuale categorii de videoproiectoare au luminozitate de 1500-2500 ANSI-Lumeni. Acestea sunt potrivite pentru sali de dimensiuni mici si medii, cu grad mediu de lumina ambientala.

Pentru o achizitie fara riscuri, cereti sfatul specialistilor, inainte de a cumpara un videoproiector.

In concluzie, o sala de conferinte bine dotata, cu echipamente usor de folosit, garanteaza succesul in diversele intalniri: de la negocieri de contracte, votarea de hotarari in consilii, la demonstratii de vanzare, comunicari de afaceri la intalnirile actionarilor, sondaje de opinie, prezentare de rapoarte ori aplicatii educationale.

Ai un proiect similar si vrei o oferta personalizata? Suna la 0749 190532 sau trimite email

Articole similare

Lasă un răspuns