Noutati Amro Grup

Sistem audioguide de la Amro Grup – unde il mai intalnim?

servicii audioghid traducere si inregistrare amro electronic

Un sistem audioguide completeaza distanta dintre vizitatori si exponatele dintr-un muzeu sau obiectiv turistic. Face munca unui ghid obisnuit, ”spune” povesti, in mai multe limbi, daca este necesar. Avand capacitatea de stocare a informatiilor si redarea lor in mod ordonat, conform itinerarului stabilit, audioghidul este o unealta foarte pretioasa.

Unde intalnim audioghidul?

De exemplu, la Muzeul Judetean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare, care pune la dispozitia turistilor un sistem audioguide, care ofera informatii in romana si nu nu mai, despre toate expozitiile deschise publicului.

Un sistem audioguide este un player interactiv, care poate oferi multe informatii. Este usor de folosit si extrem de util pentru orice turist. Echipamentul constă într-un număr de 15 receptoare, de forma unui telefon mobil cu difuzor încorporat, două unităţi de încărcare, software pentru gestionarea datelor şi emiţătoare IR hot spot ce urmează să fie amplasate în diferite zone din clădire şi care se activează în momentul în care receptoarele ajung în raza lor de acţiune, precizează Ioan Denuţ, director al Muzeului Judeţean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare.

Cum functioneaza un sistem audioguide?

Acesta stocheaza informatii audio in format MP3, in diverse limbi. Turistul isi selecteaza limba in care doreste sa primeasca informatiile, isi poate regla volumul si  derula inainte sau inapoi ori  opri inregistrarea. Acest sistem audioguide are ecran, taste si difuzor si este usor de folosit de catre oricine.

Daca vom alege  modul automat, putem instala senzori (Infrarosu) in salile dorite; la intrarea in sala, senzorii declanseaza  automat inregistrarile in castile vizitatorilor.  Este foarte util in cazul persoanelor nevazatoare sau atunci cand se doreste crearea unui itinerar precis.  In exterior, modul automat  presupune setarea unor coordonate GPS, optiune potrivita la tururi de oras, de tara sau de continente/insule.

Un sistem audioguide automat este foarte potrivit pentru grupurile de turisti insotite de un ghid uman. In acest caz, ghidul are un aparat tip „master” care comanda toate celelalte audioghiduri din grup. In acest caz, ghidul e cel care hotaraste ce continut audio va rula in casti si traseul pe care grupul il va urma. 

La Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, achizitia unui sistem audioguide face parte dintr-un plan mai amplu de amplasa emtatoare IR hot spot in salile de vizitat pentru declansarea automata a audioghidului. De asemenea, vizitatorii straini vor avea si ei acces la informatii in mai multe limbi straine, tot cu audioghidul.

Sursa https://www.cjmaramures.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.