Noutati Amro Grup

Cum sa alegi un sistem audio performant – 3 caracteristici esentiale!

cum-alegi-sistem-audio-performant

3 caracteristici de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi un sistem audio performant!

Iata-le, pe scurt: Presiune sonora, frecventa si eficienta 1W/1m le gasesti in fisa tehnica!

Presiunea Sonora, exprimata in SPL (Sound Pressure Level) reprezinta cat de tare se aude un difuzor pe o anunita frecventa, la o distanta de 1 m. Aceasta variaza foarte mult, in functie de puterea amplificatorului , de eficienta difuzorului si de incinta acustica.

Caracteristicile unui sistem audio performant

Cum se calculeaza SPL? Cam asa: la o frecventa standart de 1000Hz se masoara presiunea acustica la 1m. Important: cu cat valorile sunt mai mari cu atat se va auzi mai tare. Sa luam exemplu o incinta acustica care la 1W putere, masurat la 1 metru, dezvolta 97 dB presiune sonora. Pentru a adauga doar 3 dB, la cei 97 existenti, va trebui dublata puterea amplificatorului. Insa, daca avem o incinta acustica mai performanta care deja dezvolta 100dB la 1m, amandoua masurate la 1W la 1m, atunci cea dea doua boxa se va auzi de 2 ori mai tare, la aceiasi putere disipata, fiind mult mai eficienta.

Concluzia: eficienta la 1W /1m este un parametru foarte important cand alegeti un sistem audio fie pentru casa sau instalatii de sonorizare profesionale: sonorizari de putere sau de public address/sonorizare ambientala.

QUADRATO SITO PROEL SESSION4

Lasă un răspuns